söndag 26 februari 2012

Glutenfri surdeg

Går det att ordna?
Istället för att bara ställa mig själv den frågan så provar jag..

Efter lite googlande så verkar det som att man kan starta en glutenfri surdeg på samma sätt som man startar en vanlig surdeg. Dvs med rivet äpple, mjöl och vatten.


Jag köpte ett "vanligt" glutenfritt mjöl och ett grovt.
Surdegarna sattes igång igår kväll.
Nu står de iaf där ovanpå frysen och puttrar.
Då återstår det bara att se hur den här surdegsstarten beter sig.

Surdegsstart med grovt glutenfritt mjöl.
Morgon 1

Surdegsstart med fint, glutenfritt mjöl.
Morgon 1



Receptet:
100g vatten
125g grovt glutenfritt mjöl
1/2 äpple

100g vatten
150g fint glutenfritt mjöl
1/2 äpple

Nästa steg: Morgon 2

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar